Baranya megyei történet

Pro kontraszelekció

  • 3 szakon van diplomám, + kettő diplomám kiegészítő szakon.
  • Középiskolában tanítok 15 éve.
  • Megcsináltam a szakvizsgámat.

Az új minősítési keretrendszerbe (portfólióztatás, más néven fölmosatom veled a padlót plusz havi 18 nettóért)  nem számított bele a szakvizsga. Utána új diplomát szereztem, mert a heti egy tanórán tanított egyik tárgyam tanításához hirtelen külön diploma kellett ( Az állam, illetve ‘ártunk és ormányunk’ hozta ezt a törvényt). Saját pénzen, mert az iskolám nem adott szinte semmit a továbbképzéshez (az első 2 félév tandíjához hozzájárultak, de a vonatköltséghez sem). (#kellstadionra is, + megszorítások).

Az iskola jogásza aláíratott velem egy tanulmányi szerződést, különös hangsúllyal a retorziókra, ha nem sikerülnének a vizsgáim. Most pedig lecsökkentik ennek a tárgynak az óraszámát a szinte nullára.

Jahhh ….önértékelek még egyet idén. Az iskola vezetés heti rendszerességgel akar értekezleteket az elkövetkező hetekben, hogy “menjünk elébe” az új NAT – nak: új órafelosztást, új helyi tanterv.

  • A tantestület néma a javaslat hallatán.
  • Értekezleten nincsenek kérdések az új NAT bevezetésének módja, a felmerülő rengeteg jogsértés kapcsán.
  • A szülők, és a tanárok nem tematizálják hangosan, a gyerekeket milyen hátrányok érik. ( A legtöbbükben szerintem fel sem merül. )

Az etikatanár 😂 sem fogalmazza meg a kérdést: milyen felelősségeinkről nem veszünk tudomást a diákokkal kapcsolatban? ..ahogy annak idején a fizetős egyetemi szakok bevezetésekor zajló diákmegmozdulásokat sem támogatta kollégáim többsége.

Ez a legfélelmetesebb, a hallgatásuk. Az értetlenségük. (A mi időnkben is így volt, mi is kibírtuk.)

Ahogy a szülőké is. Ha egy kollégám a gyereknek azt mondja: te buta vagy, menj magántanárhoz, fel sem merül a többségükben, hogy ez probléma lenne. ( A mi időnkben is így volt. Mi is kibírtuk.)

Ennyi jutott erről eszembe, nem tudom elképzelni, hogy az irodalom tantárgyat a jövőben törvénysértő módon ne tartsam be.

Megcsömörlöttem a sunnyogástól, amint találok egy kiugrási lehetőséget, elhagyom a pályát. 


Küldd be Te is a saját történeted!

1 Hozzászólás

  1. Névtelen

    Vajon miért hallgatnak? Miért nincs aki felszólaljon ha tényleg aggályok merülnek fel?

Van véleményed? Írd meg nekünk.